7

Duration (Time)	Item description
From 9:30 to 10:00	Participant onboarding – participants are welcome to join at any time during the 30 minutes preceding the workshop's start
10 minutes 10:00 – 10:10	Welcome and Opening Information on the purpose of the Expert Workshop and of the Validation Inventory
20 minutes 10:10 – 10:30	Plenary presentation of the study findings Main trends in validation since 2018, likely future developments.
30 minutes 10:30 – 11:00	Plenary discussion Interactive polling question(s)
10 minutes 11:00 – 11:10	Break
60 minutes 11:10 – 12:10	 Topic 1: Validation in national skills strategies (covers trends in government policies, incl. general outreach and outreach to vulnerable groups) Topic 2: Validation in the changing world of work (covers digitalisation of work, micro-credentials, in-company validation, and initiatives relating to the green transition) When registering for this event, please indicate on the EU Survey form which of the two breakout sessions you would like to attend.
10 minutes 12:10 – 12:20	Break
20 minutes 12:20 – 12:40	Feedback from the five parallel workshop sessions Facilitators share and collect key messages from the parallel workshops
20 minutes 12:40 – 13:00	Reflections on the way forward Summary of key points and concluding remarks on the likely evolution of validation and future policy actions to consider Interactive polling question(s)

Once you have registered for the event, indicating your preferred topic for the breakout session, you will receive:

- an information pack on the European Validation Inventory to help you prepare for the workshop
- a Microsoft Teams (Outlook) invitation containing a link to the online event. Additionally, a brief technical guide on joining the event via Microsoft Teams will be provided

For any issues with registration or other questions, please contact 2023EuropeanInventory@icf.com